Een imposant gebouw voor smaakvolle evenementen

down

Locatie

Westerkerk

In een notendop

PlaatsAmsterdam
Capaciteit30 - 700
Uitstralingmonumentaal

De Westerkerk is een uniek gebouw, imposant hoog en stralend verlicht. Een historische locatie in het centrum van Amsterdam, geschikt voor zowel grote als kleine evenementen. De monumentale zandstenen pilaren, de bogen en het orgel dat hoog boven de entree uittorent, vormen een adembenemend decor.

Het is dan ook niet verrassend dat de Westerkerk een geliefde locatie is voor uiteenlopende evenementen zoals diners (tot 350 personen), recepties, congressen, concerten, presentaties, beurzen en modeshows. De eeuwenoude Westerkerk geeft uw event de gewenste sfeer en klasse. De faciliteiten in het kerkgebouw (verwarming, geluid en licht) zijn vanzelfsprekend zeer uitgebreid en van internationaal niveau.

Historie

De Westerkerk is door Hendrick de Keyser ontworpen en in opdracht van het Amsterdamse stadsbestuur tussen 1620 en 1631 gebouwd. Het gebouw was niet de eerste kerk in Amsterdam, maar wel de grootste, die als protestantse kerk werd gebouwd.
De Westerkerk is gebouwd in Hollandse renaissancestijl en heeft de vorm van een dubbelkruis. Opvallend aan de kerk is het heldere, ongetemperde zonlicht, dat door 36 grote vensters van alle kanten (de kerk ligt helemaal vrij) naar binnen valt. Dit 'lichteffect' wordt nog versterkt door de witte muren binnenin de kerk.

Meer weten over Westerkerk

Bel Maaike op 06 29 06 99 07

of stuur een mailtje naar maaike.drukker@mps.nl

Terug naar overzicht locaties