Een plek om elkaar te ontmoeten en te ontspannen

down

Locatie

Westergasfabriek

In een notendop

PlaatsAmsterdam
Capaciteit12 - 3.500
Uitstralingindustrieel

Het industrieterrein van De Westergasfabriek is een bruisende evenementenlocatie. De locatie met haar historische fabrieksgebouwen te midden van een prachtig park biedt ruimte voor verrassende en vernieuwde evenementen. Van inspirerende conferenties en creatieve walking diners, tot een tot de verbeelding sprekend food-festival.

De locatie is zeer goed bereikbaar en biedt moderne, digitale infrastructuur voor evenementen. De diverse gebouwen en ruimtes zijn zowel los, al ook in combinatie te gebruiken. Zo is de locatie geschikt voor zowel grootse als ook wat kleinere events. 

Geschiedenis

Het terrein van de Westergasfabriek is een voormalig industrieterrein. Eind 19de eeuw werden er twee steenkoolgasfabrieken in Amsterdam gebouwd, waar de Westergasfabriek er één van was. Het gas werd oorspronkelijk gebruikt voor de verlichting van de stad. In 1898 werd de exploitatie overgenomen door de gemeente Amsterdam. Uiteindelijk werd in 1967 de gasproductie gestaakt en na de sluiting van de fabriek werd het terrein voornamelijk gebruikt als opslag- en werkplaats voor het Gemeentelijk Energie Bedrijf. 

Vanaf 1992 werden de gebouwen tijdelijk gebruikt voor creatieve en culturele activiteiten. Hiermee werd het dé ontmoetingsplaats voor creatief en innovatief Amsterdam.  Begin deze eeuw kreeg De Westergasfabriek een blijvende culturele bestemming. Bij de heropening in 2003 is het vervuilde terrein  volledig gesaneerd en is het park aangelegd. De volgende stap is een verdere verduurzaming van het park.
Tot ver over de grens wordt het gezien als een referentieproject voor herontwikkeling van oude gebouwen.

Meer weten over Westergasfabriek

Bel Maaike op 06 29 06 99 07

of stuur een mailtje naar maaike.drukker@mps.nl

Terug naar overzicht locaties