Dé hotspot van Utrecht

down

Locatie

Werkspoorkathedraal

In een notendop

PlaatsUtrecht
Capaciteit500 - 2.500
Uitstralingindustrieel

De Werkspoorkathedraal was vroeger een industriële werkloods. Sinds 2014 bruist het van creativiteit in deze grote fabriekshal in Utrecht. De Werkspoorkathedraal is voor verschillende doeleinden te gebruiken, maar komt het beste tot zijn recht bij grootschalige (bedrijfs)evenementen met bijvoorbeeld vernieuwend en verrassend food-festival.

De Werkspoorkathedraal ligt ten noorden van het centrum van Utrecht, aan het Amsterdam-Rijnkanaal. De locatie is goed bereikbaar en beschikt over eigen parkeergelegenheid. Deze enorme fabriek met een hoogte van wel 30 meter is binnenkort hét middelpunt van een bruisend gebied. 

Historie

De Werkspoorkathedraal is gebouwd in 1960. Hier werden technisch hoogstaande ketels en cilinders gemaakt. In de buitenlucht werd er gewerkt aan staalconstructies, waaronder treinen en bruggen die nu nog steeds in gebruik zijn. De Werkspoorkathedraal stond toen al voor onderscheidend vakmanschap. 

Pas sinds 2014 heeft de Werkspoorkathedraal een nieuwe eigenaar en een nieuwe bestemming. Naast de grote, bijzondere evenementen en festivals, werken hier dagelijks creatieve en innovatieve ondernemers. Daarnaast is de hele omgeving continu in ontwikkeling. Een plek waar heden, verleden een toekomst samen komen!

Meer weten over Werkspoorkathedraal

Bel Miranda op 06 41 83 30 38

of stuur een mailtje naar miranda.hesselmans@mps.nl

Terug naar overzicht locaties