UNESCO erfgoed

down

Locatie

Van Nelle Fabriek

In een notendop

PlaatsRotterdam
Capaciteit10 - 4.000
Uitstralingindustrieel

De Van Nelle Fabriek in Rotterdam wordt gezien als één van de voornaamste industriële monumenten in Nederland. In juni 2014 is de Van Nelle Fabriek dan ook verklaard tot UNESCO werelderfgoed. Een unieke locatie voor uw event. Van dagevent tot grootschalige borrel en spetterend feest.

Voor een event op maat heeft deze locatie 12 flexibel in te zetten ruimtes en een karakteristiek buitenterrein met groen aan het water. De Van Nelle Fabriek Rotterdam heeft geïnvesteerd in duurzaamheid. Van groene stroom tot duurzaam watergebruik. De locatie is bovendien goed bereikbaar: direct aan de snelweg met ruime parkeergelegenheid, en dichtbij het station.

Historie

In 1923 gaf de vooruitstrevende Van Nelle Directeur Kees van der Leeuw opdracht om een ingenieus, spraakmakend fabrieksgebouw neer te zetten waar alle faciliteiten voor werknemers voorhanden zouden zijn. Zo kwamen er douches en moest het volledig boven de grond staan om licht, lucht en ruimte te creëren. 

Vanaf 1931 werden er koffie, thee en tabak geproduceerd, en later ook instantpudding en kauwgum (de beroemde Chiclets). Tot 1995 kwam het aroma van tabak je nog tegemoet, maar daarna zwegen de machines. In 1986 kreeg het plan de monumentenstatus.

In 1998 nam een groep enthousiaste investeerders het initiatief voor een ambitieuze renovatie en halverwege 2000 was ‘onze’ Van Nelle Fabriek klaar. In 2014 werd de Van Nelle Fabriek op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst.

Meer weten over Van Nelle Fabriek

Bel Maaike op 06 29 06 99 07

of stuur een mailtje naar maaike.drukker@mps.nl

Terug naar overzicht locaties