Herrezen uit de Maas

down

Locatie

Maassilo

In een notendop

PlaatsRotterdam
Capaciteit10 - 2.000
Uitstralingindustrieel

De Maassilo is een meer dan 100 jaar oude graansilo. Van binnen nog steeds herkenbaar als graansilo, maar totaal verbouwd en met diverse grote en flexibel in te zetten ruimtes, is de Maassilo een aansprekende locatie voor een tot de verbeelding sprekend event.

Deze karakteristieke locatie ligt aan de Maashaven Zuidzijde. De vier grote zalen zijn elk geschikt voor events voor 900-2000 gasten en zijn allen voorzien van moderne technische faciliteiten. De Middenzaal beschikt zelfs over zeer uitgebreide licht-, geluid- en AV Techniek. De Kelder is de meest unieke ruimte van de gehele locatie met oud  oude vliegwielen en pompen die volledig behouden zijn gebleven.

Historie

Van oudsher is de Maashaven in Rotterdam een haven voor graanoverslag. Voor de opslag van graan werd in 1906 een bouwvergunning verleend tot het bouwen  van de Graansilo. 

Aan de Maashaven Zuidzijde werd in een tijdsbestek van 50 jaar werd er een complex van totaal drie silo’s gebouwd. In 1911 was het eerste gedeelte van de silo klaar en deze kon in totaal 20.000 ton graan waarborgen. De grootste silo van Europa in die tijd. In 1930 kwam een tweede deel gereed en de laatste uitbreiding vond plaats in 1951. 

In 2000 is de graanopslag verplaatst naar een nieuwer gedeelte van de Rotterdamse haven. In 2003 is de locatie gerenoveerd. Met behoud van zoveel mogelijk authentieke details en industriële uitstraling. Oude silotrechters en buizen zijn in het zicht gebleven en verwerkt in het interieur-,  licht- en geluidsplan
Sinds 2004 is de graansilo omgedoopt tot Maassilo en worden de silo’s gebruikt als uitgaans- en evenementlocatie. 

Meer weten over Maassilo

Bel Maaike op 06 29 06 99 07

of stuur een mailtje naar maaike.drukker@mps.nl

Terug naar overzicht locaties