Waan je in een sprookjesomgeving

down

Locatie

Kasteel Oud-Wassenaar

In een notendop

PlaatsWassenaar
Capaciteit40 - 500
Uitstralingklassiek
Partnershippreferred

Kasteel Oud-Wassenaar is een negentiende-eeuwse villa, een groot buitenverblijf. De excentrieke architectuur en de geweldige ambiance maken dit Rijksmonument tot een unieke locatie voor diners en evenementen voor zowel  particuliere als zakelijke opdrachtgevers.  

Het kasteel in de bosrijke omgeving van Wassenaar is een zeer veelzijdige locatie en kent een aantal bijzondere ruimten. Van majestueuze hal en authentieke Witte salon, tot sfeervolle jachtkamer en indrukwekkende Balzaal met naastgelegen salons. Kasteel Oud-Wassenaar is een stijlvolle locatie voor een bijzondere vergadering, luxe diner of een spetterend feest. MPS is preferred partner voor exclusieve, culinaire verzorging.

Historie

Het oorspronkelijke kasteel Oud Wassenaar werd in 1872 afgebroken en tussen 1876 en 1879 vervangen. Het  nieuwe kasteel is ontworpen door de neorenaissance-architect Constantijn Meysken. 
Vanaf 1910 fungeert het kasteel als hotel en restaurant. Dit verliep in die dagen erg moeizaam en het gebouw werd enkele malen verkocht. Na de oorlog is het kasteel opgeknapt en verbleven veel beroemde gasten van de regering in het kasteel. Inmiddels is het hotel gesloten.

Tussen 2001 en 2005 is de buitenzijde van het gebouw gerestaureerd omdat de verankering in slechte staat verkeerde en de dakkapellen vol met roest zaten. In 2006 is Kasteel Oud-Wassenaar ingeschreven in het monumentenregister en in februari 2009 is door de Raad van State bepaald dat de historische buitenplaats Oud-Wassenaar een beschermd rijksmonument blijft. 

Meer weten over Kasteel Oud-Wassenaar

Bel Maaike op 06 29 06 99 07

of stuur een mailtje naar maaike.drukker@mps.nl

Terug naar overzicht locaties