Historisch rijksmonument in hartje Rotterdam

down

Locatie

Hulstkamp Gebouw Rotterdam

In een notendop

PlaatsRotterdam
Capaciteit50 - 400
Uitstralingmodern, industrieel
Partnershipexclusief

Het Hulstkamp Gebouw Rotterdam is een multifunctionele evenementenlocatie waar MPS exclusief de catering verzorgt. Dit historische rijksmonument ligt aan de oever van de Maas en bevindt zich tussen de twee bekende bruggen in: de Erasmusbrug en de Koningshavenbrug.

Het pand is gerenoveerd met behoud van authentieke elementen en zo verbouwd dat het inmiddels fungeert als een multifunctionele evenementenlocatie voor uiteenlopende evenementen. Deze multifunctionaliteit komt tot uiting door de verschillende zalen waarover het gebouw beschikt. Deze hebben allen een andere uitstraling. De Wintertuin is de hoofdzaal met typerende boom van 18 meter hoog. Dit is een chique high-end locatie met moderne touch. Aan weerszijden is deze zaal omringd door de aparte ruimtes genaamd De Hef en De Zwaan. Verderop in het pand bevinden zich De Branderij en De Stokerij. Deze zalen zijn met elkaar verbonden en hebben een oude industriele uitstraling door het behoud van de oorspronkelijke staalconstructies. 

Historie

Het gebouw zelf wordt gekenmerkt door de rode bakstenen, versierd met witte banden en ornamenten. De Rotterdamse architect Jacobus Pieter Stok ontwierp het in 1888 in Neorenaissancestijl. Van 1919 tot 1972 was het gebouw een jeneverdistilleerderij, van de firma Hulstkamp. Later, in de jaren ’80 was het Mariniersmuseum er enige tijd gevestigd. Daarna volgde een grondige renovatie en werd het pand getransformeerd tot evenementenlocatie. 

Meer weten over Hulstkamp Gebouw Rotterdam

Bel Germaine via 06 29 42 04 42

of stuur een mailtje naar germaine.ligthard@hulstkampgebouw.nl

Terug naar overzicht locaties