Eeuwen oud, maar multifunctioneel

down

Locatie

Het Koninklijk Concertgebouw

In een notendop

PlaatsAmsterdam
Capaciteit30 - 2.300
Uitstralingexclusief, klassiek
Partnershippreferred

Het Koninklijk Concertgebouw biedt haar bezoekers niet alleen mogelijkheid om te laten genieten van concerten, maar ook van luxe ontvangsten en events. Het sfeervolle Concertgebouw beschikt over over meerdere monumentale zalen die allen in capaciteit en karakter variëren. 

Het Concertgebouw beschikt over vijf zalen en omringende foyers. Van de Kleine Zaal voor sit-down diners tot 150 personen, tot de ovale Spiegelzaal voor ontvangsten met feestelijke allure. Van de Pleinfoyer met uitzicht op het Museumplein, tot de indrukwekkende Grote Zaal voor grootste (walking) diners. De ruimtes zijn zowel afzonderlijk als gecombineerd te gebruiken. 

MPS heeft het genoegen om al decennia ontvangsten op deze prachtige locatie te mogen verzorgen.

Werelds niveau

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld. Het staat bekend om de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van een hoog niveau. Het is een van de drukste bezette concertzalen ter wereld. Ruim 700.000 bezoekers weten het gebouw te vinden tijdens de meer dan 900 activiteiten per seizoen.

Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. In 1881 namen zes vooraanstaande Amsterdammers het initiatief voor de bouw van een nieuwe concertzaal. Op woensdag 11 april 1888 vond het feestelijke openingsconcert van het Concert Gebouw plaats. De zaal verkreeg de koninklijke status op zijn 125e verjaardag. 

Meer weten over Het Koninklijk Concertgebouw

Bel Maaike op 06 53 63 63 12

of stuur een mailtje naar maaike@mps.nl

Terug naar overzicht locaties