Creatief met een rijke historie

down

Locatie

De Kromhouthal

In een notendop

PlaatsAmsterdam
Capaciteit1.800 - 2.300
Uitstralingindustrieel

In de Kromhouthal werden in de vorige eeuw de scheepsmotoren van De Kromhout gebouwd. Sinds ruim vijf jaar is de Kromhouthal een creatieve en inspirerende omgeving voor events. Deze industriële locatie biedt een panoramisch uitzicht over het IJ en het centrum van Amsterdam.

De Kromhouthal heeft zes ruimtes beschikbaar voor uw event. De grootste ruimte heeft een oppervlakte van 3.500 m2. De diverse ruimtes zijn flexibel aanpasbaar tot de juiste grootte en wordt naar uw wensen –op maat- ingericht. Het binnenplein kan aanvullend worden ingezet. Ook behoort de aankomst per boot tot de mogelijkheden. Gelegen in Amsterdam Noord is de Kromhouthal goed te bereiken met de auto en is er genoeg gratis parkeergelegenheid.

Historie

In 1900 startte is op het terrein van de Overkant de fabricage van kromhoutmotoren. Toen de nieuw ontwikkelde soort een forse stijging van de (internationale) vraag creëerde, was er een fabriek nodig. Deze is in 1925 is de IJ- zijde van de Kromhouthal ontstaan, die in 1930 verder is uitgebouwd. 

In 1966 werd het gehele terrein overgenomen door machinebedrijf STORK. Dit bedrijf groeide enorm en strekte zich steeds verder uit over het gehele bedrijventerrein van De Overkant. Eind jaren 80 verhuisde STORK verschillende divisies naar andere locatie binnen Nederland en vervaagde de scheepvaartgeschiedenis van het terrein. 

Om en nieuwe impuls aan de buurt te geven, werd het terrein in 2009 gekocht door Woningstichting Eigen Haard. Het terrein werd gedoopt tot ´De Overkant`. Vanaf 2011 wordt de Kromhouthal geëxploiteerd als evenementenlocatie.

Meer weten over De Kromhouthal

Bel Maaike op 06 29 06 99 07

of stuur een mailtje naar maaike.drukker@mps.nl

Terug naar overzicht locaties