value="Kitchen

Uit onze wijnkelder

In deze hoek delen we onze liefde voor wijnen graag met u. U moet weten dat wijn een belangrijke rol speelt in ons culinaire leven. Wij zijn voortdurend op zoek naar mooie bijzondere wijnen, liefst met een verhaal. Deze wijnen vormen de basis voor onze gastronomische events.

Ik probeer een aantal maal per jaar wijnhuizen te bezoeken. Op deze wijze leer je de wijn en vooral de makers er pas écht kennen. Ik ben dikwijls diep onder de indruk van de passionele toewijding en het engelengeduld waarmee ze hun ambacht uitoefenen. Bewonderenswaardig!

Tijdens één van mijn reizen in de Noord-Italiaanse provincie Veneto, ging ik op bezoek bij het prachtige familiebedrijf Pieropan. Dit bedrijf is gevestigd in het hart van het schilderachtige stadje Soave. De wandeltocht van de rand van de stad naar het oude centrum is alleen al een beleving. Italianen zijn voor mij levenskunstenaars. Zij nemen eten en drinken echt bloedserieus. Het bedrijf Pieropan is zo’n voorbeeld. In Pieropan worden diverse prachtige wijnen gecreëerd, maar hier deel ik graag mijn liefde voor hun Soave Classico en dan met name de Magnum fles.

Ik ontmoette daar Leonildo Pieropan. Deze man wordt gezien als de 'Godfather' van Soave. Zowel nationaal als internationaal staat hij bekend als de man met hét schoolvoorbeeld van de kwaliteit die de Soave kan bieden.

De Soave van Pieropan is helder, lichtfris aromatisch, lichtgelig met een groene zweem en geeft een aangename prikkeling in de neus. Van amandelbloesem tot peer tot citrusfruit en van delicate zuren tot lichte bittertjes. De witte parel heeft een rijk smakenpalet, is heerlijk verfijnd en heeft mooie miniralen. Een waar lentefeestje.

Heeft u ook zo´n zin in deze of een andere prachtwijn? Ons team van wijn-gekken zoekt denkt graag na over de wijnen die passen bij de plek of de gelegenheid van uw event. Uiteraard zorgen we daarbij voor de allerlekkerste culinaire creaties!

 

Salute!

Erwin Verschoor

Algemeen directeur & partner

Terug naar de homepage